Tervetuloa! Välkommen! Welcome!

Ajankohtaista

Liiketoimintansa luonnon resurssien kestävän hyödyntämisen ympärille luoneet mikroyrittäjät ovat saamassa markkinoilta yhä enemmän jalansijaa. Nämä yrittäjät tarvitsevat kuitenkin lisää liiketoimintaosaamista, jotta innovatiivisista ideoista jalostuisi kannattavaa liiketoimintaa ja kysyntään vastaavaa tuotetarjontaa.
Ennusteet ja odotukset luonto- ja kulttuurimatkailun roolista EU:ssa, etenkin rannikkoalueilla kestävän kasvun ja tasapainoisen aluetalouden kehittämisessä, ovat pitkään olleet positiivisia. Monialaisena ilmiönä matkailun globaaliin kehitykseen liittyy paitsi kestävyyshaasteita, myös paljon kasvupotentiaalia alueille ja yrityksille, joilla on kyky nousta esiin digitaalisessa murroksessa uuden ja entistä monialaisemman, sekä kestävän matkailun suunnannäyttäjinä.
Tervetuloa Turkuun matkailukoulutuksen verkostopäiville 18 - 20.11.2020! Luvassa on verkostoitumista makunautintojen äärellä, pureutumista matkailun nykytilanteeseen sekä rakastumista matkailun uuteen normaaliin. Ohjelma sisältää mm. mielenkiintoisia asiantuntijapuheenvuoroja, työryhmätyöskentelyä sekä tutustumista Kakolan muurien tarinaan!
Humanistisen ammattikorkeakoulun (Humak) ja LAB-ammattikorkeakoulun yhteistyöhankkeessa koottiin mielenkiintoisiin paikkoihin liittyvää tarina-aineistoa Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakuntien maaseutumaisilta alueilta. Tarkoituksena oli löytää ennen kaikkea vähemmän tunnettuja kohteita ja nostaa niitä esiin tarinoiden avulla matkailuyritysten sekä matkailijoiden hyödynnettäväksi.
Turun kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2029. Vaikka päästöt ovat laskeneet, on vielä pitkä matka tähän tavoitteeseen. Kesän 2019 Turun seudun matkailijatutkimuksessa vastaajilta kysyttiin, minkä osalta Turun seutu alitti odotukset. Eniten vastauksissa kommentointiin liikkumisen aiheuttamaa hämminkiä. Ongelmia tuottivat muun muassa aikataulujen löytäminen, lippujen ostaminen, opasteet sekä saaristoyhteydet. Turku Science Parkin ja Turun ammattikorkeakoulun yhteishanke Vihreät matkaketjut pyrkii osaltaan tuomaan ratkaisuja yllä mainittuihin haasteisiin.
Ympäristövaikutukset ovat kolmanneksi tärkein asiakkaan ostopäätökseen vaikuttava asia laadun ja hinnan jälkeen. VisitFinland on käynnistänyt maailman mittakaavassa kunnianhimoisen Sustainable Travel Finland -ohjelman matkailutoimijoiden vastuullisuuden kehittämiseen ja siitä viestimiseen.
MATKAILUHOMMIIN! -tapahtuma järjestetään jo neljännen kerran Turussa. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille matkailualan yrittäjille sekä muille alan toimijoille. Tapahtuma järjestetään ICT-cityssä 22.1.2020 klo 8-16. Ohjelma koostuu aamupäivän seminaarista, jossa on mielenkiintoisia puhujia, sekä iltapäivän rekrytointitapahtumasta, jossa työnantajat esittelevät avoimia työpaikkojaan työnhakijoille. Työnhakijoita ja alan opiskelijoita on paikalla koko Varsinais-Suomen alueelta.
Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa kuvattiin viime kesän Onneli, Anneli ja nukutuskello -elokuvaa. Nyt kuvankauniin lummelammen rannalla voi ihastella elokuvasta tuttua tuulimyllyä ja Kalervon kasvimaata.
Miia Grénman Turun yliopistosta puolusti väitöstutkimustaan ”IN QUEST OF THE OPTIMAL SELF. Wellness consumption and lifestyle – A superficial marketing fad or a powerful means for transforming and branding oneself?” 15.3.2019. Vastaväittäjänä oli professori Raija Komppula Itä-Suomen yliopistosta.
Matkailualan ennakointityöpajassa hahmoteltiin toimialan keskeisiä sisältöjä ja kehittämisteemoja. Lisäksi ennakointiin, millaiset ilmiöt vaikuttavat toimialan muotoutumiseen lähitulevaisuudessa. Tilaisuus järjestettiin 16.5. Raisiossa, Raision seudun koulutuskuntayhtymän tiloissa. Kolmisenkymmentä varsinaissuomalaista matkailualan työelämän edustajaa, koulutuksen järjestäjää ja alue- ja TE-hallinnon edustajaa pohtivat yhdessä Varsinais-Suomen matkailualan tulevaisuuden näkymiä.
RSS ATOM