Tervetuloa! Välkommen! Welcome!

Ajankohtaista

Ympäristövaikutukset ovat kolmanneksi tärkein asiakkaan ostopäätökseen vaikuttava asia laadun ja hinnan jälkeen. VisitFinland on käynnistänyt maailman mittakaavassa kunnianhimoisen Sustainable Travel Finland -ohjelman matkailutoimijoiden vastuullisuuden kehittämiseen ja siitä viestimiseen.
MATKAILUHOMMIIN! -tapahtuma järjestetään jo neljännen kerran Turussa. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille matkailualan yrittäjille sekä muille alan toimijoille. Tapahtuma järjestetään ICT-cityssä 22.1.2020 klo 8-16. Ohjelma koostuu aamupäivän seminaarista, jossa on mielenkiintoisia puhujia, sekä iltapäivän rekrytointitapahtumasta, jossa työnantajat esittelevät avoimia työpaikkojaan työnhakijoille. Työnhakijoita ja alan opiskelijoita on paikalla koko Varsinais-Suomen alueelta.
Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa kuvattiin viime kesän Onneli, Anneli ja nukutuskello -elokuvaa. Nyt kuvankauniin lummelammen rannalla voi ihastella elokuvasta tuttua tuulimyllyä ja Kalervon kasvimaata.
Miia Grénman Turun yliopistosta puolusti väitöstutkimustaan ”IN QUEST OF THE OPTIMAL SELF. Wellness consumption and lifestyle – A superficial marketing fad or a powerful means for transforming and branding oneself?” 15.3.2019. Vastaväittäjänä oli professori Raija Komppula Itä-Suomen yliopistosta.
Matkailualan ennakointityöpajassa hahmoteltiin toimialan keskeisiä sisältöjä ja kehittämisteemoja. Lisäksi ennakointiin, millaiset ilmiöt vaikuttavat toimialan muotoutumiseen lähitulevaisuudessa. Tilaisuus järjestettiin 16.5. Raisiossa, Raision seudun koulutuskuntayhtymän tiloissa. Kolmisenkymmentä varsinaissuomalaista matkailualan työelämän edustajaa, koulutuksen järjestäjää ja alue- ja TE-hallinnon edustajaa pohtivat yhdessä Varsinais-Suomen matkailualan tulevaisuuden näkymiä.
Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikössä järjestetään kansainvälinen kesäkoulu 12.-23.8. yhteistyössä latvialaisen ja liettualaisen yliopiston kanssa. Kesäkoulun teemana on kestävän kehityksen matkailu - Sustainable Tourism.
Löydät oheisesta dokumentista lisää tietoa siitä, missä voit opiskella matkailua.
Hiljaisimpien matkailukuukausien aikana on hyvä etsiä uusia ajatuksia yrityksen tai matkailukohteen kilpailukyvyn parantamiseen. Turun ammattikorkeakoulun kahdesta matkailuyrityksille ja kehittäjille suunnatusta matkailujulkaisusta löytyy lukuisia ajankohtaisia näkökulmia matkailuyrityksen ja -kohteen kehittämiseen.
RSS ATOM