Tervetuloa! Välkommen! Welcome!

Ajankohtaista

Keskisen Itämeren matkailun liiketoimintaosaamista linjaava ja kehittävä hanke ”Boosted” on alkanut! Hanke on kolmen maan (Suomen, Viron ja Latvian) yhteishanke, jossa ensin tutkitaan ja yhtenäistetään matkailuliiketoiminnan osaamistarpeita alueella. Tämän pohjalta luodaan opetussuunnitelma, joka myös pilotoidaan kuuden alueen korkeakoulun toimesta. Lisätietoa hankkeesta löytyy sivuilta: www.projectboosted.eu
Heritage, Tourism and Hospitality (HTHIC) on kansainvälinen, monitieteinen sekä tutkijoiden että kulttuurin- ja matkailunalan toimijoiden kokoontuminen, joka tänä vuonna pidetään Porin yliopistokeskuksessa 27.-29. syyskuuta, Turun kauppakorkeakoulun KTT Arja Lemmetyisen toimiessa konferenssin paikallisena pääjärjestäjänä yhteistyössä Satakunnan ammattikorkeakoulun kanssa. Yhteistyökumppaneina ja kokoontumisen vierailukohteina toimivat mm. Satakunnan Museon Rosenlew-museo, A. Ahlström Oy:n Ruukkialue Noormarkussa sekä Rosenlew-yhtiön vanha, nyt entisöitävä pääkonttori Etelärannassa, Porin keskustassa.
Alkamassa Itä-Suomen yliopistossa
Kansainvälinen Heritage, Tourism and Hospitality -konferenssi Porin yliopistokeskuksessa 27.–29.9.2017
Pohjoismaisen matkailututkimuksen 25-vuotisjuhlasymposium toi Turkuun noin 170 matkailututkijaa. Konferenssi oli todella kansainvälinen, sillä osallistujista 70 prosenttia tuli ulkomailta, suurin osa pohjoismaista, mutta kaukaisimmat osallistujat olivat Uudesta Seelannista, Australiasta ja Yhdysvalloista.
Satakunnan ammattikorkeakoulun koordinoiman BOOSTED-projektin tavoitteena on yhdenmukaistaa ja kehittää matkailun liiketoimintaosaamista Itämeren alueella, jotta Itämeren kilpailukyky ja vetovoima yhtenäisenä matkailukohteena vahvistuu.
LiviHeri, Living with Cultural Heritage, on kolmen Itämeren alueen historiallisen kaupungin yhteinen kestävän matkailun hanke. Rauman ja Visbyn vanhat keskustat ovat jo UNESCON maailmanperintökohteiden listalla, Kuldiga on aielistalla. Maailmanperinnön lisäksi kaupunkeja yhdistää pieni koko ja haasteellinen saavutettavuus; kaikissa on alle 40 000 asukasta, etäisyys suuriin kaupunkeihin mitataan tunneissa ja julkisen liikenteen käyttäminen vaatii vierailijalta hieman sitkeyttä.
Pohjoismainen matkailututkimuksen symposium viettää 25-vuotisjuhliaan Turussa syyskuun viimeisellä viikolla. Konferenssiin saapuu yli 160 matkailututkijaa 15 maasta, pääasiassa Pohjoismaista, mutta kaukaisimmat vieraat tulevat Uudesta Seelannista ja Yhdysvalloista.
In conjunction with the 25th Nordic Symposium on Tourism and Hospitality Research, Muchazondida Mkono from the University of Queensland, Australia, will lecture to the students and researchers of Turku Tourism Academy.
he conference programme is ready! We reserve the right to small changes but the closing time is final so all of you can make it to your flight. We will post more information on the parallel sessions soon. Stay tuned!
RSS ATOM