Tervetuloa! Välkommen! Welcome!

Ajankohtaista

Restonomiopiskelijat Minna Aittala, Pauliina Jokela, Laura Lahtovaara ja Nelli Nurmi Turun ammattikorkeakoulusta muodostivat voittoisan Föri-tiimin, joka ylsi kärkeen alan opiskelijoille suunnatussa valtakunnallisessa kilpailussa Rovaniemellä.
Uusi julkaisu esittelee 14 reittiehdotusta omatoimimatkailijalle
Hyvinvoinnin Välitystoimisto on osaamis- ja innovaatioverkosto, jonka tavoitteena on kehittää osallistavan taiteen tuotantoa ja markkinoita kokoamalla ensimmäistä kertaa taiteilijat, tuottajat sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset yhteen.
TEM ja Visit Finland järjestivät Matkailutilastot ja -trendit aamupäivän 20.3.2015
Syksyn 2014 aikana Turun yliopistossa on valmistunut kaksi matkailuaiheista väitöskirjaa. Elokuussa FM Tuomas Hovi puolusti folkloristiikan alaan kuuluvaa väitöstutkimustaan ”Kulttuuriperintöä fiktion kautta. Dracula-turismi Romaniassa”. Marraskuussa puolestaan tarkastettiin KTM Juulia Räikkösen talousmaantieteen alaan kuuluva väitöstutkimus ”Elämyksiä elämääsi – Matkanjärjestäjien ja matkaoppaiden rooli valmismatkakokemusten luomisessa ja johtamisessa”.
Developing a Competitive Health and Well-being Destination auttaa matkailukohteita kehittämään toimintaansa.
SAMK osallistuu Itä-Suomen yliopiston vetämään hankkeeseen matkailun sähköisen liiketoiminnan koulutuskokonaisuuden luomiseksi Suomeen. Mukana on myös suuri joukko matkailua opettavia ammattikorkeakouluja Suomesta.
Satakunnan ammattikorkeakoulu kartoitti esiselvitys- ja tiedotushankkeessaan (1.9.2013-30.10.2014/Maaseuturahasto) Green Care -toimintaa Satakunnassa. Green Care -toiminta on luonnon tavoitteellista hyödyntämistä ihmisten elämänlaadun ja hyvinvoinnin edistämiseksi.
Maaseutumatkailuyrittäjien ja -toimijoiden yhteistyötä, tiedonvälitystä sekä liiketoimintaosaamista kehitetään Satakunnan maaseutumatkailun koordinointihankkeessa (1.9.2013-31.12.2014/Maaseuturahasto). Hanke nivoo yhteen sirpaleista maaseutumatkailun kenttää Satakunnassa
Matkailun alueellinen tulevaisuusfoorumi kokoontui ensi kertaa 12.11.2014 Turun Matkailuakatemian kutsusta. Varsinais-Suomen matkailualan koulutuksen ennakointi on osa ELY-keskuksen ja Varsinais-Suomen liiton koordinoimaa toimialakohtaista ennakointia, jolla tuetaan potentiaalisten kasvualojen kehitystä ja vaikutetaan esimerkiksi Valtioneuvoston koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelmaan 2015 – 2020.
RSS ATOM