Ilmoittaudu pian mukaan: Common Future for Baltic Tourism II -seminaariin 14.-15.9.2011 Herrankukkaroon

16.8.2011

Kuva: Herrankukkaro
Kuvaaja: Hele Kaunismäki
Kuva: Herrankukkaro Kuvaaja: Hele Kaunismäki

Seminaarissa jatketaan toukokuussa aloitettua keskustelua tuotekehityksen parhaista käytännöistä ja itämeren alueen maaseutu- ja rannikkomatkailun edistämisestä sekä verkostoidutaan Itämeren alueen matkailuyrittäjien ja -organisaatioiden kanssa. Seminaarin työkieli on englanti.

Turku Touringin ja Matkailun ja Elämystuotannon Osaamiskeskuksen Itämeren rannikko- ja maaseutumatkailua kehittävä Itämeristrategian matkailun lippulaivahanke järjestää yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa Common Future for Baltic Tourism II - Practices ‐ Products ‐ Promotion -seminaarin 14.-15.9.2011 Herrankukkarossa, Rymättylässä.

Seminaarisarjan ensimmäinen osa järjestettiin viime toukokuussa Turussa. Matkailualan toimijat Itämeren alueelta olivat yksimielisiä siitä, että Itämeren alueella on kaikki mahdollisuudet nousta jopa Välimeren kaltaiseksi vetovoimaiseksi matkailukohteeksi. Kärkituotteita voitaisiin kehittää muun muassa luontomatkailusta ja sen aktiviteeteista: pyöräilystä, vaelluksesta, purjehduksesta tai ruokakulttuuristamme. Lisäksi todettiin, että Itämeren aluetta tulee kehittää yhtenäisenä alueena, jossa palvelut toimivat saumattomasti yhteen ja jossa yhteiset tuotepaketit ulottuvat maantieteellisten rajojen yli, hyödyttäen koko aluetta ja sen toimijoita.

Matkailualan yrittäjät, kehittäjät ja tutkijat kokoontuvat jälleen Varsinais-Suomeen pohtimaan Itämeren alueen matkailun tulevaisuutta syyskuun puolivälissä. Seminaarisarjan toinen osa keskittyy jakamaan osaamista ja hyviä käytänteitä maaseutumatkailun kehittämisessä Itämeren alueella ja pyrkii löytämään konkreettisia keinoja Itämeren alueen yhteismarkkinointiin, yhteisen tarinan syntymiselle ja edistämään mm. yhteistuotteiden kehittämistä luonto- ja aktiviteettimatkailuun liittyen palvelumuotoilun avulla.

Kaksipäiväisen seminaarin hinta on 40€ (sis. alv. 23%), joka sisältää ohjelman, kahvit ja lounaat, savusaunan ja kuumavesialtaiden käytön, Janne Koivuniemen saaristolaisillallisen sekä matkat Turku-Herrankukkaro-Turku. Majoittuminen Herrankukkarossa maksaa 50€/yö/2hh.

Ilmoittautuminen 8.9.2011 mennessä 


Seminaarin järjestävät:

Itämeristrategian matkailun lippulaivahanke
(EUSBSR, Priority Area Tourism, Flagship Project 12,7)
Turku Touring
Varsinais-Suomen Matkailun ja elämystuotannon osaamiskeskus (OSKE)
Turun Seudun Kehittämiskeskus
Turun seudun KoKo – Kansallinen koheesio- ja kilpailukykyohjelma
Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto (maaseuturahasto): Eurooppa investoi maaseutualueisiin
Varsinais-Suomen liitto

 

 

Liitteet