Turku AMK lanseeraa hyvinvointimatkailun suuntautumispolun

3.6.2016


Ministeriön päätöksellä otettiin vuonna 2011 viimeiset restonomiopiskelijat Turun ammattikorkeakouluun. Nyt on rehtorin päätöksellä aika aloittaa hyvinvointimatkailun suuntautumispolku tradenomiopintojen sisällä.

Liiketoimintana hyvinvointimatkailu -niminen suuntautuminen starttaa syksyllä 2018. Tämä tarkoittaa sitä, että jo vuoden 2017 valintaoppaassa kerrotaan uudesta suuntautumisesta.

Opintojen laajuus tulee olemaan 45op mutta jos opiskelija vielä suuntaa harjoittelunsa (yht. 30op) ja/tai opinnäytetyönsä (20op) hyvinvointimatkailuun, muodostuu tästä jo varsin tuhti paketti osaamista, laajimmillaan 95op/210op tradenomin kokonaisopinnoista.

"Olemme todella iloisia, että tällainen päätös syntyi näin nopeasti", toteaa lehtori Susanna Saari ja jatkaa: "tarjonta on luonteva jatko tekemällemme TKI-työlle, Turku AMKin uudelle strategialle ja samalla se tukee maakunnan strategialinjausten toteutumista."

Matkailunlehtori Telle Tuominen puolestaan toteaa että: "Varsinais-Suomi on tilastojen valossa maan 3./4. tärkein matkailualue mittarista riippuen, joten alan asiantuntijoille tarvetta mm. hotelli-, kylpylä-, ohjelmapalvelu- sekä kokouspalveluissa niin palveluiden tuottamisessa, johtamisessa kuin kehittämisessäkin."