25th Nordic Symposium on Tourism and Hospitality - kongressi oli menestys

10.12.2016

Salin täydeltä tutkijoita kuuntelmessa key notea.
Salin täydeltä tutkijoita kuuntelmessa key notea.
Turun kaupungin vieraina Get together -juhlassa
Turun kaupungin vieraina Get together -juhlassa
Turun matkailijohtajan tervehdys
Turun matkailijohtajan tervehdys

Pohjoismaisen matkailututkimuksen 25-vuotisjuhlasymposium toi Turkuun noin 170 matkailututkijaa. Konferenssi oli todella kansainvälinen, sillä osallistujista 70 prosenttia tuli ulkomailta, suurin osa pohjoismaista, mutta kaukaisimmat osallistujat olivat Uudesta Seelannista, Australiasta ja Yhdysvalloista.

Syksyinen Turku näytti konferenssivieraille parhaita puoliaan ja jokimaiseman upeaa syysruskaa ihailtiin kaikista Radisson Blu Marina Palacen kokoustiloista. Turun kaupunki matkailujohtaja Anne-Marget Hellénin johdolla järjesti upean tervetulotilaisuuden kaupungintalolla ja juhlapöytä oli saanut innoitusta akateemisista juhlista, joita samassa paikassa juhlittiin jo 1800-luvulla. Juhlat jatkuivat seuraavana iltana VPK-talossa, jossa juhlittiin symposiumin 25-vuotista historiaa. Konferenssivieraat ihastelivat upeita puitteita ja nauttivat juhlaillallisesta, mutta illan kohokohta oli Art Teatron Pauliina Räsäsen ja Slava Volkovin käsittämättömän hieno akrobatia-show.

Konferenssi sai positiivista palautetta paitsi sujuvista järjestelyistä, myös mielenkiintoisesta tieteellisestä ohjelmasta. Pääpuhujat Muchazondida Mkono, Tom Selänniemi, Stuart Roper ja Reidar J. Mykletun alustivat mielenkiintoisista ja ajankohtaisista aiheista, muun muassa villieläinten metsästysmatkailusta, tutkimuksen ja matkailuelinkeinon yhtymäkohdista, paikkabrändäyksestä ja pohjoismaisen matkailututkimuksen kehityksestä. Lisäksi konferenssissa esitettiin noin 130 tutkimusesitelmää. Ensi vuonna pohjoismainen matkailututkimuksen symposium järjestetään Ruotsin Falunissa.