Tervetuloa! Välkommen! Welcome!

Ajankohtaista

on Friday, September 6, 2017 at 12–13 (Lecture Hall Janus, Sirkkala, Kaivokatu 12), Dr. Jukka Laitamäki will present his research "From Suomenlinna to Habana Vieja with Best Practices for Sustainable Tourism in UNESCO World Heritage Sites"
Tervetuloa info-tilaisuuteen ke 30.8.17 klo 9-10, Janus-sali (Sirkkala, Kaivokatu 12)
For the 10th time in a row, the Baltic Sea Tourism Forum convenes tourism stakeholders from around the Baltic Sea.
Miten matkailukohteet voivat houkutella matkailijoita ja samaan aikaan edistää alueensa kulttuuriperintökohteiden ja luonnon säilyttämistä yhteistyön avulla? HTHIC on järjestyksessä kolmas kansainvälinen tutkijoiden ja kulttuurimatkailun toimijoiden konferenssi, joka tänä vuonna järjestetään Porin yliopistokeskuksessa. Aikaisemmat konferenssit Istanbulissa vuonna 2014 ja Amsterdamissa vuonna 2015 saavuttivat suuren suosion. Konferenssin teeman "Narratives for a World in Transition” mukaisesti esityksissä korostuvat tarinankerronta ja kerronnalliset tekniikat matkailukohteiden brändäämisessä ja markkinoinnissa, sitoutettaessa sidosryhmiä ja kävijöitä, sekä kestävän kehityksen ja innovoinnin välineenä.
Satakunnassa käynnistyvän BlueSata-hankkeen tavoitteena on aktivoida vesistöissä tapahtuvaa palveluliiketoimintaa ja rohkaista yrittäjiä hyödyntämään vesistöjen liiketoimintamahdollisuuksia. Syyskuussa 2017 käynnistyvä, Satakunnan ammattikorkeakoulun hallinnoima hanke tukee alan kehittymistä ja uudistumista monipuoliseksi kasvusektoriksi maakunnassa. Hanke lisää myös tietoa sinisen biotalouden palveluista Satakunnassa sekä edesauttaa uudenlaisen yhteistyön syntymistä alan sisälle. Vesistöjen matkailukäytön aktivointi on osa hanketta.
Humanistisen ammattikorkeakoulun (Humak) kulttuurituotannon koulutusohjelmasta on valmistunut matkailun kehittämiseen liittyviä opinnäytetöitä:
Turun yliopiston kansatieteen opiskelijoiden Visit Turulle toteuttama Culture Walk -kävelykierros on omatoimimatkailijoille suunnattu kävelykierros, johon sisältyy turkulaisten arkeen kuuluvia kohteita ja nähtävyyksiä eri puolilta Turkua. Kohteiksi valittiin erityisesti nähtävyyksiä, joita turisteille ei välttämättä normaalisti osattaisi suositella. Kohteet sijaitsevat Visit Turun Food Walk -ravintolakohteiden läheisyydessä. Culture Walk lanseerataan Sirkkalan kampuksella Minervan Tempo-salissa 23.5. klo 12 eteenpäin. Lanseeraustilaisuudessa opiskelijat kertovat projektista ja tarjolla on myös pientä purtavaa.
Research and Analysis Centre TAK is recruiting one or two part-time research interviewers to work at Turku passenger harbour and airport. - Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy hakee yhtä tai kahta osa-aikaista tutkimushaastattelijaa Turun satamassa ja lentokentällä toteutettaviin matkailijahaastatteluihin.
Keskisen Itämeren matkailun liiketoimintaosaamista linjaava ja kehittävä hanke ”Boosted” on alkanut! Hanke on kolmen maan (Suomen, Viron ja Latvian) yhteishanke, jossa ensin tutkitaan ja yhtenäistetään matkailuliiketoiminnan osaamistarpeita alueella. Tämän pohjalta luodaan opetussuunnitelma, joka myös pilotoidaan kuuden alueen korkeakoulun toimesta. Lisätietoa hankkeesta löytyy sivuilta: www.projectboosted.eu
Heritage, Tourism and Hospitality (HTHIC) on kansainvälinen, monitieteinen sekä tutkijoiden että kulttuurin- ja matkailunalan toimijoiden kokoontuminen, joka tänä vuonna pidetään Porin yliopistokeskuksessa 27.-29. syyskuuta, Turun kauppakorkeakoulun KTT Arja Lemmetyisen toimiessa konferenssin paikallisena pääjärjestäjänä yhteistyössä Satakunnan ammattikorkeakoulun kanssa. Yhteistyökumppaneina ja kokoontumisen vierailukohteina toimivat mm. Satakunnan Museon Rosenlew-museo, A. Ahlström Oy:n Ruukkialue Noormarkussa sekä Rosenlew-yhtiön vanha, nyt entisöitävä pääkonttori Etelärannassa, Porin keskustassa.
RSS ATOM