Forum Marinumin elämyksellisen Merikeskuksen uusi näyttely tuo saariston kosketusetäisyydelle

15.6.2021

Saaristomeren saarien ja luotojen lukumäärän mukaan nimetty näyttely 40 000+ tuo yhteen saariston ihmiset, elämäntavan ja luonnon. Näyttely on täynnä hauskaa toiminnallista sisältöä, johon kaiken ikäisten kävijöiden on helppo tutustua. Vieraille tarjotaan elämyksiä, inspiraatiota sekä kohokohtia saariston tarjonnasta.

Minidokumentit tutustuttavat saariston asukkaiden elämään ja ääniteoksessa pääsee Turku-Tukholma -matkalle. Merelliseen maisemaan voi uppoutua videoteoksessa, joka kuljettaa katsojan ympäri saariston, vuodenajasta ja tunnelmasta toiseen. Kaarevan tilan seinille heijastettu pysäyttävä teos tarjoaa mahdollisuuden rauhoittua luonnon äärellä.

Meren ja saaristoluonnon erikoisuuksia ihmetellään Åbo Akademin ja Turun yliopiston tutkijoiden kanssa toteutetuissa näyttelykohteissa. Tutkimustieto on puettu elämyksiksi, jotka tekevät näkyväksi luonnon monimuotoisuutta ja haavoittuvaisuutta meren pienempiä sankareita unohtamatta.

Turun matkailuakatemia on ollut mukana suunnittelussa, sillä näyttelyn konsepti pohjautuu yhteiskehittämistyöpajoissa määriteltyihin tavoitteisiin ja tarpeisiin. Näyttely on luotu yhdessä laajan kumppaniverkoston kanssa: Visit Turku, Visit Parainen, Visit Kemiönsaari, Visit Naantali, Metsähallitus, Turun yliopisto, Åbo Akademi, Pidä Saaristo Siistinä ry, John Nurminen Säätiö, Turun suomalaisen yhteiskoulun lukio ja Ruissalon luontokoulu.

Näyttelyyn voi tutustua koronaturvallisesti. Näyttelyn kävijämäärä on rajoitettu ja käytössä on ennakkovarausjärjestelmä. Varaukset, aukioloajat ja ohjeet turvalliseen vierailuun Forum Marinumin verkkosivuilla.

40 000+ -näyttely on toteutettu osana Turun kaupungin ja Tukholman saaristosäätiön yhteistä Archipelago Access -hanketta yhteistyössä Forum Marinumin ja laajan kumppaniverkoston kanssa. Archipelago Access on saanut rahoitusta EU:n Interreg Central Baltic -ohjelmasta.

Linkki näyttelyyn. 

Teksti: Juulia Räikkönen