Kansatieteen opiskelijat suunnittelivat matkailijoille kävelykierroksen videoineen

18.5.2017

Turun yliopiston kansatieteen opiskelijoiden Visit Turulle toteuttama Culture Walk -kävelykierros on omatoimimatkailijoille suunnattu kävelykierros, johon sisältyy turkulaisten arkeen kuuluvia kohteita ja nähtävyyksiä eri puolilta Turkua. Kohteiksi valittiin erityisesti nähtävyyksiä, joita turisteille ei välttämättä normaalisti osattaisi
suositella. Kohteet sijaitsevat Visit Turun Food Walk -ravintolakohteiden
läheisyydessä. Culture Walk lanseerataan Sirkkalan kampuksella Minervan
Tempo-salissa 23.5. klo 12 eteenpäin. Lanseeraustilaisuudessa opiskelijat kertovat projektista ja tarjolla on myös pientä purtavaa.

Culture Walk -kävelykierros

Culture walk -projektin ideana oli tuottaa Visit Turun Food Walkin rinnalle kävelykierros, joka esittelee turkulaisten arkeen liittyviä erilaisia nähtävyyksiä. Kierros on suunnattu matkailijalle, joka etsii paikallisten arvostamia elämyksiä ja kokemuksia. Kohteiksi pyrittiin valitsemaan kohteita, joihin jokainen turkulainen törmää arjessaan, perinteisten nähtävyyksien sijaan. Kierroksella voi käyttää apunaan Visit Turun nettisivulle rakennettuja lyhyitä kuvauksia ja humoristisia toimintaohjeita kohteista. Opiskelijat esittelevät kohteita ja turkulaisuutta myös Youtubeen tulevalla videosarjalla.

Walk Like a Local -projekti tehtiin osana kansatieteen oppiaineen matkailuteemaista opintojaksoa. Projekti tehtiin tiiviissä yhteistyössä Visit Turun kanssa, ja opintojakson aikana opiskelijat pääsivät toimimaan erilaisissa tehtävissä aina sisällöntuotannosta tiedotustehtäviin. Opiskelijat valitsivat kierroksen kohteet, tuottivat niistä esittelytekstit tuotekortteihin ja lopuksi esiintyivät niihin liittyvissä videoissa. Materiaalit tulevat Visit Turun verkkosivuille (visitturku.fi/culturewalk). Visit Turku julkaisee uuden "Live like a local" -sivuston, josta löytyy muitakin matkailijoille suunnattuja vinkkejä. Tuolloin julkaistaan myös kuusi Youtube-videota Visit Turun Youtube -kanavalle (youtube.com/user/turkutouring). Videoita tullaan lisäämään Youtubeen lisää kesän aikana.

Lisätietoja antavat:
Karoliina Saastamoinen, opiskelija, karoliina.h.saastamoinen(a)utu.fi 045 6566996
Jenni Peltola, opiskelija, jesipe(a)utu.fi 0400500528

Maija Mäki, kansatieteen yliopisto-opettaja, maija.j.maki(a)utu.fi 029 4503408, 050 3797471
Helena Ruotsala, kansatieteen professori, helena.ruotsala(a)utu.fi 029 4503409, 050 3289018