Turun yliopisto kehittää tiedematkailua

16.4.2018

Kuva: Anitta Bergbom


Turku on elävä opiskelijakaupunki, jonka akateeminen historia ulottuu keskiajalle. Akateeminen historia ja nykypäivän tieteellinen tutkimus voisivat kuitenkin näyttäytyä vielä vahvemmin niin Turun ja lähiseudun asukkaille kuin matkailijoillekin.

Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen on asettanut työryhmän, jonka tehtävänä on laatia ehdotus Turun yliopiston, Turun Yliopistosäätiön, Åbo Akademin ja Stiftelsen för Åbo Akademin mahdollisuuksista edistää erityisesti luontoon, kulttuuriin ja tutkimukseen liittyvää matkailua Turun seudulla. Kaikilla näillä organisaatioilla on jo nyt suosittuja ja vetovoimaisia vierailukohteita, mutta yhteistyö niiden välillä on suhteellisen vähäistä. Yhteistyötä tarvitaan niin palveluiden kehittämiseen kuin markkinointiinkin.

Turun yliopiston näkökulmasta ajankohtaista on erityisesti Tuorlan tiedekeskuksen ja Seilin saaren kehittäminen. Seilissä järjestetään perjantaina 20.4.2018 Tiede + Matkailu -seminaari, jossa lähinnä matkailuoppaille kerrotaan lyhyitä tietoiskuja Seiliin ja saaristoon liittyvistä tutkimushankkeista.

Huhtikuun alussa Visit Turku ja Turun yliopisto osallistuivat yhdessä Visit Finlandin järjestämään Educational Travel -workshopiin, jossa monenlaiset yritykset ja organisaatiot esittelivät koulutusmatkailuun liittyvää tarjontaansa incoming-toimistojen edustajille. Vierailut Turun yliopiston Tuorlan tiedekeskukseen sekä Biodiversiteettiyksikön ötökkä- ja lepakkosafarit herättivät paljon kiinnostusta ja saimme hyvän käsityksen siitä, millaisia palveluita kansainväliset ryhmät etsivät.

Visit Turun johdolla jatkamme yhdessä koulutusmatkailun kehittämistä Varsinais-Suomessa. Pyydämme kaikkia aiheesta kiinnostuneita matkailuyrityksiä ja muita toimijoita olemaan yhteydessä joko Visit Turun Anitta Bergbomiin tai Turun yliopiston Juulia Räikköseen.