Vastuullisuus Varsinais-Suomen kilpailueduksi

20.12.2019

Ympäristövaikutukset ovat kolmanneksi tärkein asiakkaan ostopäätökseen vaikuttava asia laadun ja hinnan jälkeen. VisitFinland on käynnistänyt maailman mittakaavassa kunnianhimoisen Sustainable Travel Finland -ohjelman matkailutoimijoiden vastuullisuuden kehittämiseen ja siitä viestimiseen.

Ohjelman jatkuvan kehittämisen mallissa yritys saa uusinta tietoa ja osaamista vastuullisuuden eri osa-alueista sekä sertifioinnin, joka todentaa asiakkaille, että yritys on sitoutunut valtakunnallisiin kestävän matkailun mittareihin. Turussa työ käynnistyi 27.11. Sokos hotel Wiklundissa Sustainable Travel Finland-valmennuksella, johon osallistui alueelta 74 yritystä.

Vastuullisuutta kehittämällä voidaan vastata kysyntään markkinoilla, ja yksilöllistää ja monipuolistaa tuotetta. Vastuullisuuden eri osa-alueet huomioiden voidaan kaikkiin matkailutuotteisiin luoda lisäarvoa ja tavoitella ostokykyisiä kohderyhmiä, jotka välttävät massaturismin kohteita.

Matkailun vaikutukset ulottuvat laajemmalle kuin vain matkailutoimijoihin, joten ala on ratkaisevassa asemassa etenkin vastuullisuuden kehittämisessä. Matkailualueella ja -alalla on suuri rooli matkailun positiivisten vaikutusten ulottamisella koko yhteisölle. Kannustamme alueen yrityksiä tulemaan mukaan seuraaviin valmennuspäiviin!

Turun seudun kestävän matkailun ohjelman valmennuspäivät 5., 6., ja 7.2.2020 klo 9-16 (samansisältöinen ohjelma).

Lisää ohjelmasta tässä linkissä