RESTO-kilpailun voitto Turkuun

29.5.2015

Kuva: Johanna Reunanen
Kuva: Johanna Reunanen

Restonomiopiskelijat Minna Aittala, Pauliina Jokela, Laura Lahtovaara ja Nelli Nurmi Turun ammattikorkeakoulusta muodostivat voittoisan Föri-tiimin, joka ylsi kärkeen alan opiskelijoille suunnatussa valtakunnallisessa kilpailussa Rovaniemellä.

RESTO on vuosittain järjestettävä tietotaitokilpailu, jossa restonomiopiskelijat mittaavat osaamistaan liiketalouden sekä matkailu-, ravitsemis- ja talousalan tehtävissä. Tänä vuonna voiton vienyt Turun AMK:n Föri-tiimi uskoo, että syitä menestykseen on monia: voittoon joukkueen johdattivat innovatiivinen palvelukonsepti, aktiivinen asenne ja kova luottamus omaan tekemiseen. Tuomaristo kehui Föriä myös sen esiintymisestä, kielitaidosta sekä positiivisesta asenteesta.

Kisatehtävinä oli muun muassa yritysimagon kehittäminen, asiakaselämyksen laajentaminen sekä ravintolakonseptin luominen kannattavuutta unohtamatta. Kokonaisuutta opiskelijat kuvaavat vaativaksi teorian ja käytännön yhdistelmäksi.

– Käytimme hyväksemme ryhmäläisten eri vahvuuksia, ja tiimityömme toimi loistavasti. Kisassa tehtäviä tehdään paineessa, sillä kaksipäiväisessä tapahtumassa aikaa ei ole paljoa tehtävää kohti.

RESTO on alun perin Turun ammattikorkeakoulun palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelman opettajien ideoima kilpailu. Ensimmäinen kilpailu järjestettiinkin Turussa vuonna 2002. Föri-joukkueen jäsenet ovat Turun AMK:n viimeisiä valmistuvia restonomiopiskelijoita, sillä koulutusohjelma lakkautetaan ministeriön leikkauspäätösten takia. Laaja-alaisesta palveluosaamisesta tunnettu koulutusohjelma sai voiton myötä kunniakkaan lopun.