SKÅL International Turku ry:n edustaja nousi Vice President virkaan maailmanjärjestön hallituksessa

26.11.2015

Susanna Saari
Susanna Saari

Espanjan Torremolinoksessa pidettiin lokakuun lopussa SKÅL Internationalin yleiskokous, jossa turkulainen Susanna Saari (lehtori, Turun ammattikorkeakoulu) valittiin järjestön varapuheenjohtajaksi. Saari nousi järjestön hallitukseen viime vuonna Mexicon maailmankongressissa. Saari on järjestön historiassa neljäs hallitukseen yltänyt suomalainen; Gunnar Von Haartman Helsingistä toimi maailmanpresidenttinä vuonna 1965, Kaj Lindblad (Helsinki) vuonna 1980 ja Birger Bäckman (Helsinki) maailmanpresidenttinä vuonna 1990.

Turun klubin puheenjohtaja Marja Eela-Kaskisen (BEST WESTERN Hotel Seaport) mukaan Saaren valinta on merkittävä saavutus 56 jäsenen klubille, jonka toiminnan merkittävin voimainkoitos viime vuosilta on ollut kulttuuripääkaupunkivuonna 2011 Turussa isännöity maailmankongressi – 72nd SKÅL International World Congress, joka kokosi kaupunkiin 600 matkailualan ammattilaista yli 50 maasta. 

SKÅL International (Association of Travel and Tourism Professionals) on Pariisissa vuonna 1934 perustettu matkailualan ammattilaisten ja esimiesten verkosto, jonka tavoitteena on edistää matkailualan kehitystä ja ystävyyttä alan toimijoiden välillä. SKÅL pyrkii edistämään myös kestävää kehitystä ja herättämään keskustelua matkailun ympäristövaikutuksista. SKÅLiin kuuluu noin 16 500 jäsentä 399 klubista ja 87 maasta. Suomessa verkosto on toiminut vuodesta 1948 lähtien ja jäseniä on tällä hetkellä yhteensä noin 150 henkilöä Helsingin ja Turun klubeissa. SKÅL International on IIPT:n jäsen (International Institute for Peace Through Tourism) ja UNWTO:n jäsen (United Nations World Tourism Organization). SKÅL International on mukana myös ECPATissa (Eradicate Child Prostitution and Trafficking) ja on allekirjoittanut yhteistoimintapöytäkirjan UNEPin kanssa (United Nations Environmental Programme). Järjestön nimi SKÅL juontaa juurensa Ruotsiin 1930-luvulla tehdyn opintomatkan tuliaisiin, kun pariisilaiset matkatoimistoalan johtajat ihastuivat pohjoismaiseen Skål-perinteeseen ja vieraanvaraisuuteen. Lisää tietoa www.skal.org tai www.skalfinland.com sekä vielä www.youngskalnow.org