Lights On! -hankkeella kehitetään muinaisia vallan linnakkeita Suomessa ja Virossa

2.6.2016

Humanistinen ammattikorkeakoulu on mukana suomalais-virolaisessa Central Baltic -hankkeessa Lights On! Hankkeessa nostetaan valokeilaan kahdeksan historiallista matkakohdetta. Suomen kohteet ovat Raaseporin linna, Kuusiston piispanlinna, Rapolan linnavuori ja Vallisaaren linnakesaari. Viron kohteet ovat Keila-Jõan puisto, Lõhaveren linnoitus, Neerutin linnavuori ja Varbolan linnavuori.

Hankkeen tavoitteena on kehittää kohteiden laatua matkailunäkökulmasta ja luoda historiallisten matkakohteiden verkosto Suomeen ja Viroon. Hankkeeseen sisältyy alueen vierailijainfrastruktuurin parantamista, tuotteistamisvalmennusta alueen matkailutoimijoille, kansainvälinen valaistuskilpailu ja korumuotoilukilpailu sekä kosolti erilaisia innovatiivisia ja osallistavia, suurelta osin pelillisyyteen nojaavia palveluja, joilla houkutellaan kävijöitä.

Hanke toimii vuosina 2015–2018 ja sitä johtaa Metsähallituksen luontopalvelut. Muita kumppaneita Humanistisen ammattikorkeakoulun lisäksi ovat Riigimetsa Majandamise Keskus ja Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia.

Lights On! -hanke somessa